2013. június 17., hétfő

Arduino Freeduino kezdőkészlet, ATMega328 AVR chip - Jelenlegi ára: 8 650 Ft

Most a 60 nap alatt Arduino tanfolyamon ingyenes hely is a csomag része!
A Freeduino nem más mint az Arduino egy változata. Szerelik kisebb ATMEGA168-20PU chippel, de ez a panel a legnagyobb ATMega328-20PU chippel készült. Így kétszer akkora program írható bele. Mert ki az aki kompromisszumokat kötne - párszáz forint megspórolással?
* Mi is az az Arduino/Freeduino?
Egy hobbi mikrokontroller panel, melyet ingyenes szoftverek segítségével saját kívánságainknak megfelelően programozni. Ez a programnyelv lehet Basic. Pascal, C, Arduino, vagy akár közvetlen gépi kód is.
A kész program a freeduino önprogramozó (ún. bootloader) gyári beégetett programjával kerül a chipbe - így nem szükséges hozzá külön programozó sem! Sőt, számos alkalmazással a panelünkből készíthetünk programozót - mellyel így már a többi AVR chipet programozhatjuk...
Az alappanelhez számos kiegészítő panel kapható illetve készíthető - akár a csomagban is megvehető kezdőkészlet... Ez a készlet az alappanelt ATMega328 chippel, egy kézikönyv és egy DVDlemez is tartozik. Így az első lépések igen egyszerűvé válnak.
* A mikrokontrolleres rendszer használata mennyire bonyolult?
Egy egyszerű villogó megírása 10-15 perc.
Egy zeneprogram (kb. Siemens C35 csengőhang) 25-30 perc.
És ha bonyolultabb áramkörre van szükség - az sem gond, mivel a chip rengetegszer újraprogramozható.
A Freeduino/Arduino segítségével pillanatok alatt megvalósíthatunk olyan áramköröket, melyek  összeállítása egyébként lényesen tovább tartana. Hőmérő, minitermosztát vagy akár ethernetes alkalmazás sem akadály. Számítógép nélkül is használhatjuk külső hálózati adapterről biztosítva az áramot.
A csomag része az USB kábel, így azonnal üzembehelyezhető. A mellékelt DVD segítségével azonnal el is kezdhetjük a tanulást - nem kell az interneten kutakodni, bújni a fórumokat.
A csomag részei:
- alappanel (ATMega328 chippel),
- USB kábel,
- DVD mintákkal,
- ingyenes hozzáférés a magyar nyelvű honlap tartalmához,
- Arduino Notebook könyv (magyarul, DVD-n).



Jelenlegi ára: 8 650 Ft

Az aukció vége: 2013-07-05 20:19
. Arduino Freeduino kezdőkészlet, ATMega328 AVR chip - Jelenlegi ára: 8 650 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése