2013. június 28., péntek

Spirulina BIO alga tabletta-50 g (~125 db) - Jelenlegi ára: 2 400 Ft

50 g, mely kb. 125 db tablettának felel meg.
A termék kiváló minőségű, bevizsgált, a német BIO minősítést is elnyerte!
Sokan elszörnyednek, mikor azt hallják, hogy algát tartalmazó kapszula is létezik, pedig ha tudnák, hogy milyen rendkívüli hatásai vannak, szerintem az addig kétkedők is elkezdenék a szedését. Megpróbálom most Nekik is összeszedni, hogy mi mindenre jó ez a készítmény- remélem a végére sikerül mindenkit meggyőzni arról, hogy igenis érdemes szedni!
 
A spirulina az alternatív szakirodalomban - a napi gyakorlat alapján - védelmet biztosít a fertőzések,  krónikus betegségek és rák megelőzésében.  
Fogyasztásával elkerülhetőek az allergikus reakciók.  
A spirulina 65%-ban emészhető zöldség proteinből áll.  
Ezek a proteinek biztosítják azt a 8 létfontosságú és 9 egyéb aminosavat, melyeket szervezetünk nem képes előállítani, de szükségesek a sejtek számára az enzimek, proteinek, hormonok előállításához, az agykémiához és a metabolizmushoz.  
50 éves kor felett egyre többen tapasztalják a spirulina napi fogyasztásának előnyeit, mivel korlátozott étkezésük és a rosszabbodó emésztésük miatt alacsonyabb az energiaszintjük.  
Kiváló kálium,  kálcium,  cink,  magnézium,  mangán,  szelén,  vas és foszfor forrás.  
Teljes B-vitamin komplexumot és E-vitamint tartalmaz. Sárga/narancs pigmentjeiből állítja elő szervezetünk az A-vitamint, és más karoténeket, így az antioxidánsokat, zexanthint,  luteint, és astaxanthint, melyek a szemet és bőrt védik.  
Ezt az apró vízi növényt már a történelem előtti idők óta termesztik és fogyasztják az emberek. Képzeljen el egy olyan növényi fehérjét, amely 20-szer több proteint tartalmaz, mint a szója,  vitamintartalma nagyobb, mint a sárgarépának és a vasnak és 200-szer több a protein benne, mint a marhahúsban. Könnyen emészthető.
A spirulina egészségügyi előnyei
Többféle módon egyensúlyban tartja és erősíti egészségünket. Kevésbé leszünk kitéve a támadó baktériumoknak és vírusoknak. Olyan esszenciális ásványi anyagokat tartalmaz, melyek hiányoznak a feldolgozott élelmiszereket fogyasztók étrendjükből.
Poliszacharidjai megnövelik a sejtszintű kommunikációs folyamatot, a DNA olvasási és javítási képességét. A spirulinát fogyasztó emberek energiával telítettek.  
A spirulina stimulálja az immunrendszert,  növeli az antitestek és cytokinek termelődését.  Aktiválja a T és B sejteket, és a macrophage-t (fehér vérsejteket).  
A szulfolipidek bizonyítottan hatásos védelmet biztosítanak a HIV, herpesz-, cytomegalo-, és influenza virusok ellen.  Hozzájárul a bél mikroflóra, különösen a tejsav és bifidus baktériumok növekedéséhez,  fenntartásához és csökkenti a Candida albicans hatását.
Spirulina és az immunrendszer
2005-ben jelent meg egy tanulmány, mely szerint a spirulina javította a fehér vérsejtek aktivitását, elősegítette az antitestek és cytokinok termelését, megnövelte a szövetekben összegyűlő NK sejteket, aktiválta és mobilizálta a T és B sejteket. A rákkeltő anyagokat antioxidáns hatásával semlegesítette. Védte és csökkentette a májat és vesét a felgyülemlő toxikus anyagok ellen.  
A spirulina antioxidáns védelme csökkenti a rák veszélyét.
A szabadgyök molekulák keletkezését a levegő szennyeződése, a hiányos étkezés, a stressz és szervezetünk sérült sejtjei okozzák. Az antioxidáns élelem felveszi a harcot, beindítja az immunrendszer rák és egyéb betegségek elleni védelmét. Szabályozza az öregedés elleni folyamatot. A spirulina az antioxidáns C és E-vitaminokon kívül béta karotint, szelént, mangánt, cinket, rezet, vasat és krómot is tartalmaz. A kutatások alapján a spirulina megvéd a potenciális C-vitamin veszteség ellen is.  
Az algák több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint sok más élelmiszer, ezért egyre gyakrabban használják őket erősítőszerként.  
Tartalmazzák az összes B-vitamint, továbbá D-, K-, C-, E- vitamint. Természetes forrásai az A-vitaminnak. A zöld klorofillje és a narancssárga béta-karotin színével együtt adja a Spirulina jellegzetes kékeszöld színét.
- A klorofill, mely kitűnő regeneráló- és vérképző szer, a szervezet oxigénellátását aktiválja. Javítja a sejtlégzést, és a baktériumok számára kedvező életkörülményeket biztosít (pl. a bélrendszerben segíti a fehérjehasznosulást, és kiegyenlíti a vérnyomást az egészséges szintre).
- A vitaminok fontos antioxidánsok, védik a szervezetet a káros szabad gyököktől, erősítik a szervezet immunrendszerét, az idegrendszert, a legyengült szervezetet.  
- B12-vitamin-tartalma kétszer-háromszor annyi, mint a marhamájé. Ez főként a vegetáriánusoknak jó hír!
Tartalmazza a legfontosabb ásványi anyagokat, nyomelemeket.  
Kiemelkedő:
1. vastartalma, mellyel a vashiányos állapot és a vérszegénység igen jól kezelhető
2. krómtartalma, mely jelentősen javítja a szív- és érrendszer működését, segít a megfelelő vércukorszint elérésében és a fogyókúráknál nagyon nagy segítséget nyújt az édességfalás utáni vágy leküzdésében!
3. cinktartalma, mely a szervezet egyik legfontosabb eleme. Kulcsfontosságú szerepet tölt be a szervezet sejtjeinek védelmében, a sejtek anyagcseréjében és vírusölő hatását tekintve nagyon jó immunerősítő anyag. A bőr szépségének megőrzésére is sok termékben adalékként használják
4. jódtartalma, mely normalizálja a pajzsmirigy működését. Az emberi szervezet számára szükséges aminosavak közül 18-at tartalmaz, nyolcat ezek közül az emberi szervezet nem képes előállítani.  
- Gamma-linolénsavat tartalmaz, amely többszörösen telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség. A B-vitaminokkal együtt kedvezően befolyásolja a haj és a bőr állapotát.  
- RNS-DNS nukleinsavak, enzimek találhatók benne, melyek segítik az anyagcsere-folyamatokat.
- Az algában bőségesen található fucidin, egy olyan anyag, amely az emlőrák kórlefolyására hat kedvezően. A betegséggel szemben védő hatású, vagy legalábbis késlelteti a megjelenését.  
- Koncentrált kalciumforrás. Ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. Ezen kívül sok magnéziumot tartalmaz. A magnézium segíti a kalcium felszívódást, ezáltal segít szabályozni a vérnyomást.  
Figyelem! A pajzsmirigy-túlműködésük okán jódbevitelük csökkentésére felszólított betegek algát nagy adagban nem fogyaszthatnak!  
Mikor érdemes alkalmazni?
- Fogyókúra esetén segíti a szervezet tisztulását a salakanyagoktól.
- A bél tisztításakor, a normális bélflóra helyreállítása diszbakteriózis esetén, krónikus bélbetegség fennállásakor.
- Ízületi megbetegedéseknél.
- Csökkenti a nehézfémek és az egyes gyógyszerek okozta vesekárosító hatását.
Napi 4-5 tabletta beszedése javasolt, de saját tapasztalataim szerint ez egyéni lehet. Én például 2-t szedek naponta, mert ha többet szednék, akkor az hasmenést okozna. Tehát az egyéni adottságoktól, testsúlytól és általános állapottól függ, melyet mindenkinek magának kell kitapasztalnia! Így érdemes kisebb adaggal kezdeni!


Jelenlegi ára: 2 400 Ft

Az aukció vége: 2013-07-03 11:38
. Spirulina BIO alga tabletta-50 g (~125 db) - Jelenlegi ára: 2 400 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése